Autor: Äripäev • 20. jaanuar 2022

Valitsus jõudis energiameetmetes kokkuleppele

Peaminister Kaja Kallas esines sel nädalal riigikogus mitme poliitilise avaldusega, kuid ühine meel energiameetmetes valitsuspartneri Keskerakonnaga saavutati neljapäeval.
Foto: Andras Kralla
Koalitsioonipartnerid Keskerakond ja Reformierakond jõudsid kokkuleppele energia hinnatõusu leevendamise täiendavates meetmetes, millega kehtestatakse kodutarbijatele elektri- ja gaasi hinnalagi ning viiakse äritarbijate elektri võrgutasu nulli.

Reformierakond ja Keskerakond teatasid ühiselt, et meetmete pakett koosneb kolmest osast. Esiteks hinnalagi kodutarbijatele 12 senti kWh kohta elektritarbimisele kuni 650 kwh. See tähendab, et kui elektri hind kas börsil või fikseeritud hinnaga paketis ületab 12 senti kWh, maksab selle osa elektriarvest kinni riik. Tarbija ise midagi tegema ei pea, elektrimüüja edastab talle arve, kus hinnalage ületav osa on juba maha arvestatud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077