Autor: Allan Rajavee • 3. detsember 2021

Silen: viie aasta pärast oleme 20 korda suuremad

Kuigi senise müügi- ja tootearendusedu põhjal võib Silenile ennustada hiilgavat tulevikku, on vaja siiski keskenduda oleviku ärivõimalustele, nentis vaikust pakkuva Sileni juht Endrus Arge Äripäevale antud intervjuus.
Sileni juht Endrus Arge tunnistas, et koroonapandeemia lõi ka neil alguses jalad nõrgaks, kuid kokkuvõttes andis idufirmale täiesti uue kasvuhoo.
Foto: Liis Treimann

Siiski ütleb Arge, et Sileni kasvupotentsiaal ja sellest lähtuvad ambitsioonid on kõrged – Funderbeami investoritelt 2,5 miljoni eurose arengutõuke saanud Silen soovib kasvada igal järgneval aastal vähemalt kaks korda ja vallutada turge kõigil maailma kontinentidel. Samas on Arge sõnul Sileni meeskonnas piisavalt tootmis-, arendus- ja müügikogemust, et pidada kasvueesmärke reaalseteks, mitte utoopilisteks.

Kui palju teid inspireeris Eesti ekspordi lipulaev ehk puitmoodulmajade tootmine, kus selline moodulite kombineerimine on samuti väga levinud, et pakkuda kliendi vajadustest lähtuvat teenust?

Ma ei tea, kui palju see meid inspireeris. Loomulikult oli modulaarsus juba 2017. aastal vägagi popp ja majatootjad oskavad seda ammu teha. Aga ka meie jaoks oli väga üllatav, ruum-ruumis lahenduste puhul polnud ühte väga olulist asja maailmas varem tehtud. Nimelt polnud moodulitele rattaid alla keeratud. Nüüd oleme selle unikaalse lahenduse kaitsnud patendiga. See tähendab, et meil on kaitstud lahendus, kuidas reguleeritavad rattad moodulruumi alla kinnitatakse, sest tegemist on siiski 700 kilogrammise tootega.

See rataste allapanek aga andis meile võimaluse arendada ka modulaarsust ehk hakkasime mõtlema, kuidas saaks neid ruume omavahel ühendada. Kogu see tootearendusprotsess pani meie meeskonnal silmad särama ja tegelikult on selline lihtsakoeline „paneme rattad alla“ uuendus muutnud kogu selliseid ruumilahendusi pakkuvaid tööstussektori kogu maailmas.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077