Autor: Tööstusuudised.ee • 28. oktoober 2021

Tallinnas avati ainulaadne plastgraanulite tootmise tehas

Šoti päritolu ettevõte MacRebur avas Tallinnas Põhja- ja Ida-Euroopa esimese tehase, mis töötleb plastjäätmed ümber spetsiaalseteks asfaltsegusse mõeldud graanuliteks. Eesti teedeehituses aitaks graanulite kasutamine kokku hoida aastas 3700 tonni heitmeid.
Plastgraanulite tehase avamine.
Foto: Andres Raudjalg

MacReburi tehas hakkab ümber töötlema kohalike ettevõtete plastjäätmeid, mis muidu läheks kas põletamisele või pinnasetäiteks. Päevas suudab ettevõte graanuliteks ümber töödelda kümme tonni plastikut. Toodetud graanulid kuluvad ära Eesti teedeehituses, tulevikus ka lähiriikides. Keskkonnasääst saavutatakse asfaldisegus bituumeni asendamisega graanulitega 3% ulatuses.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077