Autor: Neeme Korv • 27. september 2021

Sobivate inimeste nappus paneb tööandja ametikooli tööd tegema

Isegi kui aasta alguses tundus, et seatud eesmärkide saavutamine osutub raskeks, võime praegu öelda, et oleme kriisiolukorraga kohanenud, kuid kvalifitseeritud tööjõust on ikka puudus, rääkis õmblusettevõtte Svarmil tegevjuht Merle Roste Äripäeva raadiole konverentsil Äriplaan.
Svarmili tegevjuht Merle Roste.
Autor: Raul Mee

Ida-Virumaal Kiviõlis tegutsev Svarmil on välisomanikule (Elis Plc) kuuluv töörõivaste tootja, mis on tegutsenud 30 aastat, praegu on seal 232 töötajat. Kliente jagub ettevõttel üle terve Euroopa ning sortiment on väga lai. “Ühe aasta jooksul eksporditakse Kiviõlist Euroopasse kuskil 800 000 eset ja need võib-olla üle 2000 erineva mudeli,” rääkis Roste.

Mulluse majandusaasta aruande järgi 7 miljoni euro suuruse müügitulu juures 87 000 eurot kasumit teeninud firma kliendid on teisel poolaastal muutunud aktiivsemaks. Euroopas asuvad tootmised on järk-järgult oma allüksusi uuesti taasavama hakanud ning inimesed vajavad töörõivaid, tellimusi jagub. Ka allhankijad, keda ettevõttel on 9–10, aitavad tellimustega toime tulla.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077