Autor: Tööstusuudised.ee • 17. september 2021

Hävitamisele läks 8479 pudelit viskit

Sel aastal tuvastas põllumajandus- ja toiduamet 8479 pudelit ehk 5935,3 liitrit valmis villitud mittenõuetekohast Scotch whisky GlenAladale’i, mis läks hävitamisele. Lisaks rakendati mitmele ettevõttele sunnirahasid.
Viskipudel GlenAladale Whisky Facebooki-lehelt
Foto: GlenAladale Whisky

Põllumajandus- ja Toiduameti (PTA) kalapüügi- ja turukorralduse osakonna juhataja Kaija Uuskami sõnul oli üks Eesti alkoholitootja valmistanud teise Eesti ettevõtte tellimusel Scotch whisky GlenAladale’i, kuid eksinud mitmete erinõuete vastu. „Valmistamise käigus lisati Ühendkuningriigi (ÜK) toodud lahtisele viski (whisky) destillaadile lõhna- ja maitseaineid, suhkrut ja toiduvärvi, mida ei tohi viskile piiritusjookide määruse kohaselt lisada,“ selgitab Uuskam.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077