Autor: Harro Puusild • 14. september 2021

Galerii! Seminar-ringsõit Estonian Celli tehasesse ja Nordkalki Karinu karjääri

26. augustil kutsus Äripäeva teemaveeb Tööstuuudised.ee huvilised seminar-ringsõidule "Energiasäästlikud lahendused 2021", mille raames külastati nii Estonian Celli Kunda tehast kui ka Nordkalki Karinu karjääri.
Külaskäik Estonian Celli Kunda tehasesse
Autor: Tööstusuudised

Energiasäästlike lahenduste ringsõidu omapära seisneb selles, et mitmed ettekanded toimuvad ka bussis sõidu ajal, millele järgneb ka fookuses oleva objekti külastus.

Päeva esimeses pooles oli fookuses Estonian Celli ja ABB koostöö. Üheks objektiks oligi Estonian Celli tehas, kus uuriti, millised energialahendused hoiavad käigus suurt haavapuitmassi tehast. Bussisõidu ajal rääkis ABB müügispetsialist Ivar Rätsep seadmepakkuja silme läbi sellest, kuidas suures tehases 17-megavatiseid mootoreid juurutati. Kohapeal võttis osalejad vastu aga Estonian Celli energeetikainsener Marko Karjus, kes tutvustas suurtehase energialahendusi.

Seejärel võeti fookusesse Nordkalki ja Eesti Energia koostöö. Sõit jätkus Karinu karjääri, et uurida, kuidas on võimalik sealsete pumpade elektrikulu osaliselt tagasi teenida. Bussisõidu ajal selgitas Eesti Energia paindliku energiajuhtimise teenuse müügijuht Janno Luurmees, kuidas saab ettevõte oma seadmetega tulu teenida ja prognoosida. Karinu karjäärimeister Raino Piirsalu rääkis kohapeal aga sellest, kuidas ettevõte osa pumpadele kuluvast rahast tagasi teenib.

Tagasiteel rääkis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetikaosakonna ekspert Tauno Hilimon aga "Fit for 55" mõjust ja uute energialahenduste toetusvõimalustest.

Järgmine "Energiasäästlike lahenduste" ringsõit toimub järgmisel aastal.

Vaata ka sündmuse galeriid:

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077