Autor: Tööstusuudised.ee • 12. august 2021

Põhja-Sakala valla ettevõtted võivad elektri pärast muretumad olla

Jaotusvõrguettevõte Elektrilevi viis lõpule Suure-Jaani piirkonnaalajaama laiendamise, mis toob Viljandi maakonnas kaasa elektrivarustuskindluse tõusu enam kui 1900 kliendile. Ühtlasi tagatakse investeeringuga senisest kindlam elektrivarustus Põhja-Sakala valla suurettevõttele.
Suure-Jaani alajaam
Foto: Karl-Erik Kumm / Elektrilevi

Paari aasta eest valminud Suure-Jaani alajaama oli tarvilik laiendada, kuna piirkonda lisandus suurel määral uusi tarbijaid, paljuski seotud päikeseparkide rajamise ja taastuvelektri tootmisega, teatas Elektrilevi. 2020. aasta kevadel alanud uuendustööde tulemusena lisandus alajaama 110/15kV jõutrafo. Kahe trafoga on ümberlülituse võimekus oluliselt laiem, ka korraliste hoolduste läbiviimine klientide vaates valutum, ilma plaaniliste katkestusteta. Varem ei olnud alajaamas täielik seadmete reserveerimine tagatud, uus lahendus on varustuskindluse vaates jõuline samm edasi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077