Autorid: Pille Ivask, Priit Pokk, Tööstusuudised.ee • 27. juuli 2021

Äripäeva TOPi võitja käibest kadus pea pool: kriisiaasta oli nagu äratuskell!

LTH-Baasi juht Anton Maljugin Äriplaanil.
Foto: Raul Mee
Laevaehitusfirma LTH-Baasi käive vajus läinud aastal pea poole võrra, ka kasum vähenes võimsa tempoga. "Wake-up call – pidevalt oli vaja leida uusi võimalusi. Ei saanud hetkekski mugavustsooni kinni jääda," tunnistab ettevõtte juht Anton Maljugin.

LTH-Baas oli just võitnud värskeima Äripäeva Edukate Ettevõtete TOP 100, kui kriisiaasta pani firma proovile. Ettevõtte müügitulu vajus aasta varasemalt 95,3 miljonilt eurolt 57,5 miljonile eurole ning kasum kukkus 18,6 miljoni pealt 2,2 miljoni juurde. Intervjuus avaldab Anton Maljugin, kuidas firma on kriisist välja roninud, valmistub hoopis buumiks ja palkab 100 uut töötajat.

Eelmine aasta oli paljude jaoks keeruline, aga millisena paistab teie äri hetkeseis? Millise emotsiooniga sügisele vastu lähete?

Tuleb tunnistada, et möödunud aasta oli tõepoolest keeruline. Keeruliseks muutis olukorra tõsiasi, et tegemist oli kõigi jaoks uue ja ettearvamatu ajaga. Komplikatsioone tõi kindlasti kaasa teine laine, kuna raske oli prognoosida, mis juhtub järgmisel kuul või isegi järgmisel nädalal. Äris on oluline prognoos, kuid seoses teise lainega tuli pidevalt adapteeruda muudatuste ning regulatsioonidega ning seda väga lühikese aja jooksul. Puudus arusaam, millal kriis lõppeb.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077