Autor: Tööstusuudised.ee • 22. juuli 2021

Tõnu Palm: majandused taastuvad eelmise kriisiga võrreldes kordades kiiremini

Eesti toimetulek pandeemiaga on olnud Euroopa parimate seas, kui arvestada, et majanduskasv on viimaste kuudega suundunud jõulisele kasvutrendile, lubades uute töökohtade lisandumist ja tärkavat sissetulekute kasvu. Luminori peaökonomist Tõnu Palm annab ülevaate, kuidas on tänavune kriisist taastumine võrreldav 2008. aasta majanduskriisiga ja mida on majandusest oodata.
Luminor panga peaökonomist Tõnu8 Palm.
Foto: Andras Kralla

“Vastupidiselt 2008. aasta majanduskriisile, on pankade tänavune tugev finantsseis võimaldanud olla kriisis hoopis abiks,” kirjeldas Palm. Koroonakriisi ajal said pangad koos keskpankadega hoida ära majanduse finantseerimise hangumise ning jätkata ka kriisi haripunktis laenude pakkumist ja refinantseerida võlgasid. „Ettevõtjatele ja töövõtjatele tuli appi riik eelarve kärbete ärahoidmisega ning lisaeelarve stiimulitega – need on olulised erinevused, miks kindlustunne ja majandused taastuvad kordades kiiremini kui 2008. aasta kriisist,” selgitas Palm.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077