Autor: Tööstusuudised.ee • 28. aprill 2021

Madis Müller: toiduainetööstusele terendavad paremad ajad

Eesti Panga president Madis Müller ütles kolmapäeval toimunud toiduainetööstuse aastakonverentsil, et Eesti kaubaeksport on pandeemiakriisis hästi vastu pidanud ja et kodumaist jaekaubandust soosisid mullu vähesed piirangud. Mülleri sõnul on toiduainetööstusel läinud paremini kui paljudel teistel tegevusaladel, seda nii koduturul kui ka ekspordirindel.
Eesti Panga president Madis Müller
Foto: Raul Mee

Müller tõi esile, et Eesti suutis kriisiaastal oma kaubaekspordi turuosa suurendada ja oli selle poolest Euroopa riikide võrdluses üks edukamaid. Teenuste eksport sai samal ajal aga kõvasti kannatada. Selles väljendub praeguse kriisi eripära – pandeemia mõju on sektoriti väga erinev. Osades sektorites, sealhulgas toiduainete tootmine, oli müügikäive läinud aasta lõpul juba kriisieelse taseme ületanud või selle lähedal. Joogitootmises seevastu jäi müügitulu aastatagusele alla.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077