Autor: Kristjan Kurg • 20. aprill 2021

Saunatootja keeb tellimustest üle: buum võiks juba läbi saada

Saunatootjad tõdevad, et viimase aastaga on saunade nõudlus hüppeliselt kasvanud ja tootmismahud on mõnel juhul pea pool aastat ette täis müüdud. Ettevõtjatele teeb olukorra keerulisemaks aga puidu hinna tõus, mida peab nüüd mitu kuud ette ennustama.
Mõnel saunatootjal on järjekord nii pikk, et kui praegu saun tellida, saab selle alles suve lõpuks kätte.
Foto: Iglucraft

„Ütlen ausalt, tahaks, et nõudlus hoo maha võtaks. Saaks natuke rahulikumalt hingata ja jõuaks tellimustega järjele. See on hullumaja,“ tõdes saunu ja aiamaju tootva Saunaselli juht Raido Olevi. Tema sõnul on saunade nõudlus kasvanud nii suureks, et neil on septembrini kogu tootmismaht välja müüdud. Tellimuste kasvu ilmestab asjaolu, et lõppenud kvartalis tõusis ettevõtte käive eelmise aastaga võrreldes pea 180 protsenti, 282 000 euro juurest 783 000ni.

Samas on Olevi sõnul suurem kasv tulnud ekspordist. Ta rääkis, et kui eelmisel aastal müüdi veel pool tootmisest välisturule, siis praeguseks moodustab eksport juba 85–90 protsenti käibest. Pikad tarneajad on aga viimasel ajal Eesti kliendid pigem eemale hirmutanud.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077