Autor: Martin Johannes Teder • 25. märts 2021

Ruth Oltjer: teadus- ja arendustöö on Eestis kiviaja tasemel

Chemi-Pharm ASi asutaja Ruth Oltjer vasakul, paremal president Kersti Kaljulaid
Foto: Liis Treimann
Chemi-Pharm ASi asutaja Ruth Oltjeri sõnul on Eestil vaja innovatsioonipresidenti või -ministrit, et ettevõtete teadusarendus ja innovatsioon kiviajast välja aidata. Tema sõnul sobiks sellisele ametikohale näiteks Jaak Aaviksoo.

Eesti Tööandjate Keskliidu aastakonverentsil “Tuulelohe lend” rääkis Oltjer, et Eestis on ainult 250 ettevõtet, kes teevad stabiilselt innovatsiooni, kuid võiks olla 2500 või 25 000 ettevõtet. Sellest välja tulekuks on tema sõnul palju lahendusi. Iisraeli näitel võiks Oltjeri arvates olla ka Eestil innovatsioonipresident, kes oleks valitsuseülene ja annaks nõu valitsusele ja peaministrile. “Kui ma edasi mõtlesin, siis meil on akadeemik Jaak Aaviksoo, kes võiks selle ametikoha võtta,” rääkis ta.

Columbus Eesti juhatuse esimees Ivo Suursoo asendaks innovatsioonitsaari riigi peaministriga, kellelt on vaja selget sõnumit ja fookust. Suursoo ütles, et kiviajast väljumiseks on nüüd erasektori aeg anda panus ning panna 2% käibest teadusarendusse ja innovatsiooni.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077