Autor: Tööstusuudised.ee • 25. märts 2021

Ministeerium tahab lühemaid elektrikatkestusi

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas
Foto: Liis Treimann
Majandus- ja taristuminister Taavi Aas saatis kooskõlastamisele määruse muutmise eelnõu, millega peaksid elektrikatkestuste pikkused vähenema ning inimesed saama mõistlikuma aja jooksul plaanilistest katkestustest teada. Samuti tuleb võrguettevõtjatel vähendada võrgutasu senisest kolm korda rohkem, kui elektrit ei taastata mõistliku aja jooksul.

Praegu on võrguettevõtjal aega viis ööpäeva, et elektririke eemaldada tarbijalt võrguteenuse eest vähem raha küsimata. Muudatusega väheneb see aeg kolmele ööpäevale. „Meie elektrivõrgu kvaliteet on ajas märkimisväärselt paranenud, mistõttu on õigustatud ootus ka elektrikatkestuste kiiremale lahendamisele. Tahame, et võrguettevõtjad võtaksid suurema vastutuse pikaajaliste elektrikatkestuste eest ning oleksid tarbijatele vastutulelikumad,“ ütles minister Aas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077