Autor: Tööstusuudised.ee • 4. märts 2021

ABB kutsub üles kasutama tõhusamaid mootoreid

ABB automatiseeritud robotliinide tootmisüksus Eestis.
Foto: Liis Treimann
Tööstuskontsern ABB kutsub valitsusi ja tööstusettevõtteid üles kiirendama kliimamuutusega võitlemiseks uute tehnoloogiate kasutuselevõttu. Tööstuses ja infrastruktuuris on tänu uusimatele ja efektiivseimatele mootoritele ning reguleeritava kiirusega ajamitele võimalik energiatõhusust oluliselt parandada, teatab ABB.

Rahvusvahelise Energiaagentuuri (IEA) andmetel tarbib tööstus 37% üleilmsest energiast ning ligi 30% energiast kogu maailmas tarbitakse hoonetes. Kuigi elektrimootoreid ja nende tööd optimeerivaid sagedusmuundureid pole tavaliselt näha, on need olemas peaaegu kõigis ehitatud keskkondades. Need panevad tööle tohutul hulgal tänapäevase elu toimimiseks hädavajalikke seadmeid, alates tootmises kasutatavatest tööstuslikest pumpadest, ventilaatoritest ja konveieritest, transpordis vajalikest ajamitest kuni hoonete elektriseadmete ning kompressoriteni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077