Autor: Gerli Ramler, Äripäeva kaasautor • 18. detsember 2020

Elektroonikatööstuse TOP: lõviosa toodangust rändab piiri taha

Eestis valminud elektroonika on välisturgudel hinnas – 93% toodangust eksporditakse, kogu töötleva tööstuse ekspordist on see veidi üle viiendiku. Ka Äripäeva elektroonikatööstuse TOPi esikolmiku toodetu rändab pea täies mahus piiri taha.
FLIR Systems Estonia juhatuse liikme Meelis Bergmanni sõnul möödus 2019. aasta väga töiselt. Ettevõttel õnnestus likvideerida mitmeid pudelikaelu ja turuolukorda edukalt ära kasutada.
Foto: Andras Kralla

Mulluste tulemuste põhjal koostatud edetabeli esimeselt kohalt leiame ungarlastele kuuluva traadita sideseadmete arendaja ning tootja SharkRF OÜ, stabiilselt teisel kohal jätkab raadiosageduslike sideseadmete valmistaja Rantelon OÜ ning kolmandaks kerkis infrapunakaamerate tootja FLIR Systems Estonia OÜ.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077