Autor: Tööstusuudised.ee • 16. detsember 2020

Eesti asub juhtima 32,6 miljoni euro suurust mehitamata sõidukite projekti

Eesti ettevõte Milrem Robotics ja Euroopa Komisjon allkirjastasid lepingu, mille alusel asub Eesti riik juhtima seitsme Euroopa Liidu liikmesriigiga 32,6 miljoni euro suurust iMUGS (Integrated Modular Unmanned Ground System) projekti, mille eesmärgiks on arendada välja Euroopa mehitamata maismaasüsteemi standardlahendus.
Milrem Robotcisi mehitamata maismaasõiduk
Foto: Milrem Robotics

„Eesti jaoks on seda projekti juhtida suur au, ent samas lasub riigil ka suur vastutus, kuna tegemist on erakordse ja enneolematult suuremahulise projektiga. Meie eesmärgiks on lisaks antud projekti edukale elluviimisele tuleviku kasvulava loomine edasistele arendusprojektidele,“ ütles Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse iMUGS projektijuht Martin Jõesaar pressiteates.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077