Autor: Tööstusuudised.ee • 4. november 2020

Eestis hakati tootma materjali, mis hävitab koroonaviiruse sekunditega

Mitmemetallilise hübriikattega materjal CovidSafe on koroonaviiruse levikut tõkestav kaitsematerjal, mida on testitud tõeste SARS-CoV-2 viirusrakkude peal. Materjali tõhusust testitakse ka Tallinna Linnatranspordi bussides.
Clean Touch Medical OY tegevjuht Pertti Lainisalo
Foto: Clean Touch Medical

„Uuringud on näidanud, et vask aitab kaasa viiruste ja bakteritega võitlemisele, kuid sellest siiski ei piisa, sest vaskpinnal on viiruste eluaeg kuni 4 tundi. Ülemaailmse koroonapandeemia valguses on see liiga pikk aeg, et tõkestada viiruse levikut avalikes kohtades. Just seetõttu otsisime koos teadlastega alternatiivset lahendust,“ sõnas Soome päritolu ettevõtte Clean Touch Medical OY tegevjuht Pertti Lainisalo.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077