Autor: Tööstusuudised.ee • 21. oktoober 2020

BLRT Grupp ehitas maailmas ainulaadse avamere kalakasvatuspargase

BLRT Grupi tütarettevõte Marketex Marine ehitas ja andis oma kauasele partnerile, vesiviljelussektorile eri teenuseid ja tehnoloogiad pakkuvale maailma turuliidrile, Norra ettevõttele AKVA group üle unikaalse 800-tonnise kalakasvatuspargase. Pargase lõppklient on Norra kalakasvatusettevõte Norway Royal Salmon.
BLRT Grupp ehitas maailmas ainulaadse avamere kalakasvatuspargase.
Foto: BLRT Grupp

“Kliendile üleantud 64,8 meetri pikkune ja 12 meetri laiune kalakasvatuspargas on varustatud ainulaadse hübriidsööturiga, mis mahutab 800 tonni kalasööta. Sööta võib sumpadesse juhtida otse vee all. Taoline tehnoloogia on keskkonnasõbralikum ja energiasäästlikum. Katsetused näitasid, et uue süsteemi energiakulu on võrreldes pinnasööturiga 70–90% väiksem. Samas säilib võimalus sööta kalu veepinnal. Tellija saab valida, millist süsteemi mingil konkreetsel ajahetkel kalade tõhusamaks söötmiseks kasutada,” selgitab Marketex Marine juhatuse liige Dmitri Gornostajev.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077