Autor: Tööstusuudised • 23. september 2020

Esita oma kandidaat! Aasta Töösturi kandidaatide esitamine lõpeb 8. oktoobril

Äripäev, ABB Eesti ja Tööstusuudised.ee valivad tänavu juba kolmandat korda aasta töösturit – kandidaate on võimalik esitada alates tänasest kuni 8. oktoobrini. Aasta tööstur 2020 selgub 19. novembril Tööstuse äriplaani konverentsil.
Kellest saab Aasta Tööstur 2020? Kandidaate saab esitada kuni 8. oktoobrini 2020.
Foto: Pixabay

"Ilmselgelt on käesolev aasta olnud tõeliselt väljakutserohke meile kõigile. Kogu meie majandus, sealhulgas tööstus, on läbi teinud ääretult olulise õppetunni, leidmaks mooduseid, kuidas uues normaalsuses oma ettevõtet ja kogu sektorit jätkuvalt arendada. Riigi majandus seisab tugevatel jalgadel siis, kui riigis on olemas tugevad tööstusettevõtted," ütleb žürii liige ja ABB Balti riikide juht Jukka Patrikainen.

"Meie viimase paari aasta kogemus Aasta Töösturi konkursiga on näidanud, kuivõrd rikas on Eesti pühendunud ja missioonitundega tööstusjuhtide poolest. See on väärtus, mida me ei tohi alahinnata. Üheks võimaluseks märgata ja ära tunda Eesti tööstuse arengusse panustajaid on Aasta Töösturi konkurss. Võtame ka sel aastal aega, et enda ümber ringi vaadata ja märgata ning tunnustada," kutsub Patrikainen üles kandidaate esitama.

Konkursi eestvedaja ja Töötusuudised.ee juhi Harro Puusilla sõnul on saavad kandidaate esitada ettevõtlus- ja avaliku sektori organisatsioonid ning tööstuse erialaliidud, lisaks ettevõtted eraldi. "See konkurss on tõeliselt hea viis üllatada oma partnerit, allhankijat või ka konkurenti ning seada ta kandidaadina üles," julgustab Puusild kandidaate esitama.

Puusild lisab, et sarnaselt eelmise aastaga saavad ka tänavu oma sõna öelda Tööstusuudised.ee lugejad. "Juba novembris koguneb žürii, et valida hääletuse teel oma lemmik. Paralleelselt korraldame taas ka lugejate hääletusvooru ja liidame lugejate punktid žürii antud punktidega. Võitja selgub juba 19. novembril Tööstuse äriplaani konverentsil," märgib ta.

Kuidas ja keda esitada?

Aasta töösturi konkursi eesmärk on tunnustada tööstusettevõtete juhte ja omanikke ning nende pingutusi oma ettevõtte ja sektori arendamisel. Kandidaadina saab esitada ettevõtte tegevjuhi, omaniku, juhatuse või nõukogu liikme.

Kandidaadi esitamisel tuleb põhjendada, miks just tema vääriks aasta töösturi tiitlit. Põhjendusse võib suhtuda ka loominguliselt, sest aasta töösturi tiitlivõidu võib tuua ka põnev või ootamatu tegu, mille peale laiem avalikkus ei tulekski. Põhjus võib olla silmapaistev tegu, millest teab vaid sisering, kuid mis vääriks kindlasti ka laiemat tähelepanu.

Samuti võib kandidaat tulla ettevõttest, mis on selle juhi töö tulemusel suutnud eksporti hüppeliselt kasvatada või läbi viinud olulisi ja suure mõjuga arendusprojekte.

Kandidaat võib olla ka keegi, kes on panustanud sektori arengusse läbi investeeringute, laienemiste või tootearenduse. Kandidaat võib olla ka sektori silmapaistev eestkõneleja, kes julgeb tööstuse nimel sõna võtta ja sektorit seeläbi kuuldavamaks muuta.

Kandidaadi esitamisel on oluline, et tema eriline tegu oleks tehtud viimase aasta jooksul ehk perioodil november 2019–oktoober 2020. Konkursile ei saa esitada eelmise aasta võitjat, samuti ei saa konkursile esitada iseennast.

Kuidas kandidaati esitada saab?

Aega on kaks nädalat, kuni 8. oktoobrini

Kandidaate saavad esitada tööstussektori erialaliidud, ettevõtlus- ja avaliku sektori organisatsioonid, ettevõtted

Esitamiseks tuleb saata kandidaadi nimi, ettevõte ja põhjendus aadressil [email protected]

Võitja selgub hääletuse teel, žürii ja Tööstusuudiste lugejate häälte liitmisel

Kes on varem tiitli pälvinud?

Aasta Tööstur 2018 - Heiki Einpaul (Hekotek)

Aasta Tööstur 2019 - Arno Kütt (Cleveron)

Aasta tööstur tehakse teatavaks 19. novembril 2020 konverentsil Tööstuse äriplaan.

Konkursi žüriisse kuuluvad Jukka Patrikainen (ABB), Anu Kull (Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium), Mait Palts (Eesti Kaubandus-Tööstuskoda), Kaupo Reede (Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus), Arno Kütt (Cleveron) ja Igor Rõtov (Äripäev).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077