Autor: Äripäev • 8. september 2020

Kriisis põlved kriimustanud töösturite haavad paranevad

Foto: Andres Haabu
Teises kvartalis kukkus kõvasti töötleva tööstuse eksport, kuid esimesed märgid näitavad, et suvekuudel on töösturid suurnud eksporti juba taastada, selgub Eesti Panga statistikast.

Eesti Pank teatas, et väliskaubanduse maht on kahaneva välisnõudluse tõttu vähenenud juba aasta algusest saati, kuid teises kvartalis süvenes langus märkimisväärselt, kuna aprillis ja mais kulmineerus rahvusvahelistel turgudel pandeemiaga kaasnenud piirangute mõju. Eesti ekspordi ja impordi maht olid teises kvartalis tugevas languses - võrreldes eelmise aasta sama ajaga kahanes kaupade ja teenuste eksport 21% ning import 24%, teatas Eesti Pank.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077