Autor: Anu Jõgi • 8. september 2020

Soome tehnoloogiatööstus kardab 20 000 töökoha kadu

Soome masinatööstuse Wärtsilä käive kahanes teises kvartalis aastaga miljardi võrra, tellimusi on ees veerandi võrra vähem kui aasta tagasi.
Foto: Wärtsilä
Soome tehnoloogiatööstuse ettevõtted vaatavad aasta lõpu ja järgmise aasta peale murelikult, kuna koroonajuhtumite arv taas kasvab, koos seotud ettevõtetega on ohus 20 000 töökohta, kirjutab Iltalehti.

Naaberriigi tehnoloogiatööstuse ettevõtteid ühendava ametiliidu küsitluse andmetel võib kuni 10 000 selle valdkonna töötajat enne aasta lõppu töö kaotada. Allhankijaid ja teisu sektoriga seotud ettevõtteid arvesse võttes on ohus 20 000 töötaja ametikoht, kirjutab leht. Liidu uuringu küsimustele vastas 579 valdkonna ettevõtet.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077