Autor: Tööstusuudised.ee • 31. august 2020

Toodangu maht jõudis eelmise aastaga samale tasemele

Statistikaameti andmetel jäi tööstusettevõtete toodang juulis võrreldes eelmise aasta juuliga samale tasemele. Tööstuse kolmest sektorist vähenes toodang töötlevas tööstuses, kuid kasvas energeetikas ja mäetööstuses.
Toodang kasvas energeetikas.
Foto: Andras Kralla

Töötlevas tööstuses toodeti eelmise aasta juuliga võrreldes 1% vähem toodangut.

Statistikaameti analüütiku Helle Bunderi sõnul näitas töötlev tööstus juulis siiski taastumismärke, sest rohkem kui pooled tööstusharudest ületasid eelmise aasta mahu. „Suurema osatähtsusega tööstusharudest kasvasid elektriseadmete ning arvutite ja elektroonikaseadmete tootmine, samuti puidu töötlemine. Toodang vähenes aga metalltoodete ja toiduainete tootmises,“ täiendas Bunder.

Töötleva tööstuse toodangust 67% müüdi välisturule, ekspordi osa sellest oli suurim arvutite ja elektroonikaseadmete tootmises. Korrigeerimata andmetel tõusis toodangu müük ekspordiks võrreldes eelmise aastaga 2%, siseturule müük aga vähenes 11%.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti juulis võrreldes juuniga tööstuses kokku 3% ja töötlevas tööstuses 4% rohkem toodangut.

Energeetika valdkonnas suurenes elektri tootmine võrreldes 2019. aasta juuliga 5%, kuid soojuse tootmine jäi samale tasemele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077