Autor: Tööstusuudised.ee • 13. august 2020

KredEx Krediidikindlustus: ekspordis langustrendi ei näe, pigem kasvu

KredEx Krediidikindlustuse äritulud on viimase poole aastaga kasvanud ligi 40% võrreldes eelmise aastaga ning koroona pole kohalike ettevõtete ekspordiplaane oluliselt mõjutanud. Silmnähtav kasv on puidu- ja metallitööstuses, kus eksporditehingute kindlustamine on tõusnud vastavalt 30% ja 20%.
KredEx Krediidikindlustuse juhatuse liige Rauno Mürk
Foto: KredEx

KredEx Krediidikindlustuse juhatuse liige Rauno Mürk kinnitab, et sarnaselt statistikaameti värskelt avaldatud ekspordi tulemustele on ka eksporditehingute kindlustamine kohalikul turul kindlas kasvutrendis. “Viimane kvartal näitas, et kohalikud ettevõtted ei pannud oma ekspordiplaane koroona tõttu pausile, küll muututi makseriskide hindamisel ja planeerimisel ettevaatlikumaks ning otsiti viise, kuidas oma riske senisest veelgi enam maandada. Turul valitseva ebakindluse ja ettenägematuse tõttu kohandasime ka meie oma tavapärast tegevust, et pakkuda Eesti ettevõttetele kindlustunnet ja julgust oma eksporttegevusega siiski jätkata.”

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077