Autor: Äripäev • 22. juuni 2020

Tootjahinnaindeksi üheksa kuud kestnud langus peatus

Eelmise aasta maiga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus puittoodete tootmises.
Foto: Liis Treimann
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks muutus mais võrreldes aprilliga 0,1% ja võrreldes eelmise aasta maiga -3,9%, teatas statistikaamet.

Aprilliga võrreldes mõjutas tootjahinnaindeksit keskmisest rohkem hinnatõus kütteõlide tootmises ja elektrienergiaga varustamises, mida tasakaalustas hinnalangus plasttoodete, puittoodete ning elektroonikaseadmete tootmises, selgitas statistikaameti juhtivanalüütik Eveli Šokman. „Kui aprillis oli suur mõju piimatoodete tootmise hinnalangusel, siis mais sama valdkonna hinnatõusul,“ täpsustas Šokman.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077