Autor: Tööstusuudised.ee • 3. juuni 2020

TalTechi materjaliteadlased ja Skeleton arendavad painduvaid supekondensaatoreid

TalTechi polümeeride ja tekstiilitehnoloogia labori teadlased on koos ettevõttega Skeleton Technologies ja TÜ keemia instituudiga viimase paari aasta jooksul tegelenud eriliste vastupidavusomadustega superkondensaatorite väljatöötamisega. Projekti toetas Euroopa Kosmoseagentuur (ESA).
Superkondensaatori elektroodide elektrokeemilised mõõtmised
Foto: Andres Krumme

„Supekondensaatorite olulisus tänapäeva tehnoloogias üha kasvab. Oma olemuselt on superkondensaatorid elektrienergia salvestajad ja neid kasutatakse eelkõige olukordades, kus on vajalik suure hulga elektrienergia kiire vabastamine," selgitas töörühma juht ning TalTechi polümeeride ja tekstiilitehnoloogia labori professor Andres Krumme.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077