Autor: Personaliuudised.ee • 2. juuli 2020
Ainult tellijatele

Kogemus: kuidas kohaneti uue reaalsusega toidutööstuse töökorralduses

Tundub ju elementaarne, et toidupoodi minnes on hakklihapakk riiulil alati olemas. Aga isegi koroonakriisi puhkedes ei tekkinud üldiselt olukorda, kus riiulid oleksid tühjad olnud. Toiduainetööstuses tuli aga aina karmimaid ohutusnõudeid järgides tööd edasi teha. Kogemusest, kuidas uue reaalsusega toidutööstuse eesliinil kohaneti, räägib Eesti suurima toidutööstuse HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere.

Autor: Marek Metslaid

Toidutööstuse eesliin on üks paljudest töökohtadest, mis eeldab füüsilist kohapeal viibimist. Igapäevane töö lihatööstuse tootmisliinil tähendab näiteks liha lõikamist, kaalumist, toodete valmistamist, pakendamist ja omakorda pakendatud lihatoodete komplekteerimist kauplustesse saatmiseks. Seda peab tegema hoolimata sellest, kas on tavaline argipäev või eriolukord. Toidutööstus pingutab pidevalt selle nimel, et seada oma töötajate ja tarbijate tervis esikohale ning seejuures kõiki ettevaatusabinõusid täita. Kuigi koroonakriis ei toonud tootmisliinidel töötavatele inimestele totaalselt erinevaid tööpraktikaid, siis sellele vaatamata tõhustas HKScan ka oma vastavaid ohutus- ja turvameetmed märgatavalt

Sisu on kättesaadav ainult tellijale. Lugemiseks logi sisse või osta ligipääs allolevalt lingilt.

Vormista püsimaksega tellimus kohe ja saad:

  • Ligipääsu kõikidele Äripäeva põhiveebi tööstussektorit puudutavatele artiklitele ja arvamustele, mis ilmuvad ka teemaveebis Tööstusuudised.ee
  • Ligipääsu Äripäeva vahel ilmuva Tööstusuudiste paberlehe pikkadele artiklitele ja intervjuudele
  • Ligipääsu igal reedel ilmuvale toorainete ülevaatele
  • Ligipääsu Tööstusuudised.ee korraldatud tööstussektori konverentside ettekannete põhjal valminud kasulikele artiklitele
Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077