Autor: Tööstusuudised.ee • 15. mai 2020

Uuring: vaid kolmandik tööstusettevõtteid tegeleb tootmisandmete analüüsiga

Eesti tööstussektor on viimastel aastatel teinud edusamme digitehnoloogiate kasutuselevõtmisel, et vähendada mahajäämust Euroopa Liidu konkurentidega. Märtsi alguses uuringufirma Rait Faktum & Ariko läbiviidud uuringu näitab, et paljud Eesti tööstusettevõtted jätavad siiski kasutamata võimaluse tootmisel tekkivaid andmeid süsteemselt koguda ja analüüsida.
Enics Eesti investeeris 2017. aastal laienduse ehitusse ja kaasaegse tehnoloogiaga seadmetesse 5 miljonit eurot.
Foto: Andres Raudjalg

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EASi) tellimusel läbiviidud uuringus vastasid kolmandik küsitletutest, et ettevõttes tegeletakse andmekorje ja andmete analüüsiga. Tootmisvaldkondade lõikes on see proportsioon kõigis praktiliselt võrdne, kuid mida suurem ettevõte, seda enam andmekorje ja analüüsiga tegeletakse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077