Annika Kald • 6 aprill 2020
Uudised
Ainult tellijale

Fookuses: Baltimaade 110 tehasemajatootjat - kust valida oma

Arhitekt Tiit Sild analüüsis koos äripartner Andrea Bronziniga Eesti, Läti ja Leedu tehasemajatootjaid. Ta sai kolmes Balti riigis kokku 110 veebilehega tegijat, kirjutab 1.04 Äripäeva tellijatele ilmunud ajakiri Oma Maja.

Üle poole Eesti turu tehasemajade eramutest moodustavad ühekorruselised majad ja üha enam inimesi eelistab lamekatusega funkstiilis või ühekaldeliste katustega tehasemaju, kus peamine on päikese suhtes ideaalne paigutus krundil.  Foto: Tiit Sild

Analüüs näitas, et üle poole Eesti turu tehasemajade eramutest moodustavad ühekorruselised majad ja üha enam inimesi eelistab arhitekt Silla sõnul lamekatusega funkstiilis või ühekaldelise katusega tehasemaja, kus peamine on päikese suhtes ideaalne paigutus krundil. Keskmine netopinnast arvestatud ruutmeetrihind sellise maja puhul on 1500 eurot (koos käibemaksuga), aga kuna analüüs on valmis tehtud enne koroonakriisi algust Eestis, siis suure tõenäosusega teevad majatootjad praegu ka suuremahulisi allahindlusi.

VORMISTA KOHE TELLIMUS JA SAAD LIGIPÄÄSU LUKUS LUGUDELE:
 • Kõikidele Äripäeva põhiveebi tööstussektorit puudutavatele artiklitele ja arvamustele, mis ilmuvad ka teemaveebis Tööstusuudised.ee
 • Äripäeva vahel ilmuva Tööstusuudiste paberlehe pikkadele artiklitele ja intervjuudele
 • Igal reedel ilmuvale toorainete ülevaatele
 • Tööstusuudised.ee korraldatud tööstussektori konverentside ettekannete põhjal valminud kasulikele artiklitele
 • Jaga lugu:
  TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

  Tööstusuudised.ee toetajad:

  Harro Puusild
  Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
  Rain Jüristo
  Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077