Autor: Jaanus Vogelberg • 11. veebruar 2020

Cleveron lõi Jaapani suurfirmaga käed

Cleveroni kaasasutaja Indrek Oolup ja Itachu juhatuse liige Yoshihisa Suzuki
Foto: Jürgen Randma/Valitsuse kommunikatsioonibüroo
Cleveron sõlmis Jaapani Itochu korporatsiooniga ühiste kavatsuste kokkuleppe, mille raames plaanitakse teha koostööd IT ja nn viimase miili tehnoloogiate osas.

Cleveroni kaasasutaja Indrek Oolup käis Jaapanis osana peaminister Jüri Ratase äridelegatsioonist. Kokkuleppe sõlmimise tseremoonial oli kohal isegi Jaapani peaminister Shinzō Abe.

"Sõlmitud lepe on oluline samm eduka partnerlussuhte loomisel. Jaapan on üks maailma suuremaid ja kiiremini kasvavaid e-kaubanduse turge ja on Cleveronile sel aastal paljulubav turg," rääkis Oolup pressiteates. Jaapani B2C e-kaubanduse turu käive on aastas ligi 114 miljardit dollarit.

Jüri Ratas ütles, et Jaapan on Eestile oluline partner, kellega tuleks luua veelgi lähedasemad majandussuhted. "Loodan, et see visiit viib meie sõpruse uuele tasemele ja annab koostööle uut hoogu," rääkis ta.

Itochu on üks Jaapani suurimaid kaubandusfirmasid, kelle lai haare hõlmab muuhulgas tekstiilide, metallide ja mineraalid, toidu, masinatööstuse ja energiatootmise valdkondi. Ettevõtte mullune kauplemiskäive oli üle 100 miljardi dollari.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077