Autor: Tööstusuudised.ee • 24. jaanuar 2020

Aaviksoo: uus strateegia määrab teadlaste, ülikoolide ja ettevõtjate koostöö

Taltechi rektori akadeemik Jaak Aaviksoo sõnul määrab uus kavandatav strateegia TAIES kindlaks teadlaste, ülikoolide ja ettevõtjate koostöö ning selle riikliku toetamise põhijooned.
Jaak Aaviksoo
Foto: Raul Mee

Esmaspäeval, 27. jaanuaril kohtuvad Tallinna Tehnikaülikoolis riigi, ettevõtete ja teadlaskonna esindajad, et sõnastada ühine sisend valmivasse teaduse, arendustegevuse, innovatsiooni ja ettevõtluse strateegiasse (TAIES), teatas Taltech.

TalTechi rektori akadeemik Jaak Aaviksoo sõnul määrab kavandatav strateegia kindlaks teadlaste, ülikoolide ja ettevõtjate koostöö ning selle riikliku toetamise põhijooned eelseisvateks aastateks.

„Ühise tuleviku eesmärgistamine peab sündima kõigi kolme partneri ja riigi ühistes huvides. Meie soov on seada ühiseks sihiks tööviljakuse kasvatamise ja rahva heaolu läbi innovatsiooni ja parima ettevalmistusega ülikoolilõpetajate, millele aitab kaasa tipptasemele pürgimine kõigis Eestile olulistes teadussuundades,“ sõnastas rektor Aaviksoo oma ootused seminarile.

Esmaspäevasel seminaril kohtuvad TalTechi, Haridus- ja Teadusministeeriumi, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi, Eesti Tööandjate Keskliidu, Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu eksperdid, et läbi arutada teekond, kuidas teaduse ja innovatsiooni kaudu tööstuse ja tehnoloogiavaldkonnas tõhusalt koostööd teha.

Loe lisaks
Kaimar Karu: uus innovatsiooni edendav strateegia loob aluse majanduse arenguhüppeks

„Saame koos mõelda, kas strateegias kavandatavad sammud on piisavad töötleva tööstuse lisandväärtuse ja seotud sektorite tööviljakuse tõstmiseks. Tööviljakuse kasvu pidurdumine viimastel aastatel on ilmne märk sellest, et vaja on suurendada tööstusettevõtete valmisolekut tehnoloogiliseks innovatsiooniks ja uute teadmiste ja tehnoloogiate tulemuslikuks rakendamiseks,“ sõnastas TalTechi teadusprorektor Renno Veinthal ühe loodetava eesmärgi järgmiseks arengukava perioodiks.

Teadusprorektor lisas, et ette valmistatav strateegia peab otsima sisulisi ja realistlikke lahendusi ühiskondlikele, majanduslikele ja sotsiaalsetele väljakutsetele. See on võimalik ainult vastavate tööstussektorite ja akadeemilise teaduse praktilises koostöös.

Esmaspäevase kohtumise laiem eesmärk on panna paika lähtealus teadus- ja arendustegevuse, innovatsiooni ning ettevõtluse (TAIE) arengukavale aastateks 2021-2035. TAIE loob raamistiku, mille alusel kujunevad konkreetsed toetusmeetmed nii akadeemia kui ettevõtluse jaoks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077