Autor: Tööstusuudised.ee • 20. jaanuar 2020

Eesti tootjad meremessil: paatidest paadisildadeni

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) viis Eesti ettevõtted maailma juhtivale paadi- ja veespordimessile Boot, mis toimub 18.-26. jaanuarini Düsseldorfis. Messile tuleb kokku veerand miljonit meresõiduhuvilist ja meretööstuse võtmeisikut kogu maailmast.
Mitmed Eesti paaditootjad on väljas suurel meretööstuse messil Boot
Foto: EAS

Eesti väljapanekul kolmes erinevas hallis osalevad üheksa ettevõtet. Uute toodetena esitlevad meie ettevõtted esmakordselt purjepaati H-Boat, mitut päästetöödeks või veeturismiks sobivat mootorpaati ja vesinikkütuseelemendil töötavaid elektrigeneraatoreid, teatas EAS. Veel on Eesti stendidel väljas paadisillad, Hiiumaa väikesadamate ning jahirendi teenused. EASi turismiarenduskeskuse meeskond esitleb Eesti turismipiirkondi, Eesti atraktiivsust aitab tutvustada ka Saksamaa eestlaste rahvatantsurühm „Hamburgi Pääsuke“.

EASi turismiarenduskeskuse direktor Margus Sameli rõhutas, et Eesti tugev potentsiaal veeturismi reisisihina ja kasvav maine paadiehitusmaana täiendavad teineteist parimal moel. „Meie väikesadamate võrgustik on korralikult välja arendatud ning meil on palju veeturismiga seonduvaid turismiatraktsioone. Samuti on meie väikelaevaehitus kasvanud kolme aastakümnega rahvusvaheliselt igati konkurentsivõimeliseks majandussektoriks. Viime Düsseldorfi messile selge sõnumi: Eesti on täisväärtuslik mereriik ja Põhja-Euroopas üks juhtivaid veeturismi sihtkohti,“ sõnas Margus Sameli.

Eesti Meretööstuse Liidu juhatuse liige Anni Hartikainen kinnitas, et meretööstus jätkab kiiret kasvu. „Meie ettevõtted püüdlevad väärtusahelas kõrgema lisandväärtuse saavutamise poole. Eestis on välja arenenud üksteist toetav ja selge sihiseadega meretööstuse kogukond, kes on oma järjekindla tööga saavutanud Eestile tunnustuse uuendusliku ja usaldusväärse koostööpartnerina. Meie tähtsaimad sihtturud on Rootsi ja Saksamaa. Just messil Boot saame esitleda oma parimat kvaliteeti kogu ülejäänud maailmale,“ lisas Anni Hartikainen.

Saare Yachts omaniku Thomas Nielseni sõnul on Düsseldorfi mess nii nende ettevõtte kui kogu Euroopa väikelaevaehituse sektori jaoks aasta keskne turundussündmus. „Eesti ühisstend on andnud meile võimaluse osaleda sellel messil kahe jahiga. Seeläbi saime meie jaoks elulise tähtsusega kasvuvõimaluse. Oma jahtlaevadega esitleme Eestit innovatiivsete ja funktsionaalsete lahenduste pakkujana,“ ütles Thomas Nielsen.

Boot Düsseldorf on Euroopa suurim veespordi- ja paadimess, mis toimub sel aastal 51. korda. Messile tulevad kokku nii tootjad, tarnijad kui ka ajakirjanikud, investorid ja samuti palju lõpptarbijaid. Eelmisel aastal osales messil ligi 2000 eksponenti kokku 74 riigist, külastajaid oli ligi 248 000 inimest 118 riigist.

Boot 2020 Eesti ühisstendil osalevad: Alunaut OÜ, Hiiumaa Sadamad SA, Nord Sail Grupp OÜ, PowerUp Fuel Cells OÜ, Saare Yachts OÜ, Top Marine OÜ, TS Marine OÜ, Veega Grupp OÜ ja Water Mate Boats OÜ.

Eesti ühisstendide korraldamist rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077