Autor: Äripäev • 16. jaanuar 2020

Sunly avas oma esimesed päikesepargid

Sunly päikesepark Poolas
Foto: Sunly
Taastuvenergia tootja Sunly avas kolmapäeval Poolas oma esimesed päikesepargid, lülitades sisse Sroczkówi päikeseelektrijaama, mis on üks seitsmest äsja valminud Sunly elektrijaamast.

Sunly juht Priit Lepasepp ütles, et Sunly jätkab kiiret kasvu, investeerides järgmise sammuna Poolas 25 miljonit eurot ja ehitades uusi päikeseelektrijaamu nii Loode- kui Kagu-Poolas.

"Oma esimeste elektrijaamade avamine on märgilise tähendusega, muutes meid alustavast ettevõttest energiatootjaks,” ütles Lepasepp.

Sunly esimesed seitse päikeseelektrijaama on koguvõimsusega 7MW, kus on kokku üle 20 000 Sharp päikesepaneeli.

Sunly asutati 2019. aastal pärast seda, kui tollane Baltikumi suurim tuuleenergia tootja Nelja Energia müüdi Eesti Energiale ning Nelja Energia varasemad investorid ja meeskond otsustasid luua uue rohetehnoloogia ja taastuvenergia ettevõtte.

Äripäev kirjutas läinud aasta oktoobris, et Sunly plaanib suurelt turule naasta. Lepasepp ütles toona, et ettevõte on palju tähelepanu pööranud päikeseenergia arendustele ja Poolale, Soomele.

Eestis, Lätis ja Leedus ei tegutse Sunly praegu mitte seepärast, et siin oleks väike turg või range regulatsioon, vaid neil on käed seotud: Nelja Energia tehinguga võtsid müüjad kohustuse mitte tegeleda samades valdkondades. Loe seda lugu edasi siit.

"Konkurentsipiirang, mis meil varem tõesti kehtis on tänaseks läbi ja Sunly tegeleb tuuleenergiaga nüüd ka Baltikumis. Päikeseenergiale polnud meil ka varem piiranguid," teatas Sunly turundusjuht Tuuliki Kasonen Tööstusuudistele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077