Allan Rajavee • 23 detsember 2019

Graanul Investi üks omanik: häid investeeringuid on üha raskem leida

Graanul Investi tehas Osulas Võrumaal.  Foto: Liis Treimann

Omanikutulu on üha keerulisem edasi investeerida, tõdes puidugraanulite tootja Graanul Invest üks omanikke Andres Rätsepp.

Rätsepp võttis 2018. aastal konsultatsioonifirmast Sarto Holding 601 500 eurot dividendi ja on sellega Äripäeva Dividendi TOPi 100. kohal. "Majandustsükkel on suhteliselt kuumas faasis ja seega on mul keeruline leida uusi investeerimisobjekte, mille hinnatase oleks mulle vastuvõetav," märkis Rätsepp.

"Eks see tingib ka üldiselt konservatiivsema lähenemise uute investeeringute tegemisel praegu," lisas ta. Muu hulgas investeerimisega tegeleva Sarto Holdingu mullusest majandusaasta aruandest selgub, et ettevõtte finantsinvesteeringute maht kasvas 2018. aastal 1,12 korda. 2017. aastal oli kasv 1,02 korda.

Andres Rätsepp.  Foto: Erakogu

Investorites turvatunde kasvatamisel näeb Rätsepp olulist rolli stabiilsel ja prognoositaval maksupoliitikal. "Kui riigi maksupoliitikaks kujuneb iga valitsustsükliga makse muuta, siis ei ole mõtet ka oodata, et ettevõtjad paigutaksid oma kapitali pikaajalistesse projektidesse sellises keskkonnas," leidis Rätsepp. "Erinevalt poliitikutest, kes viimasel ajal on silmapaistvalt emotsionaalsed otsustajad, on ettevõtjad siiski üldjuhul väga pragmaatilised, sest me vastutame oma otsuste eest reaalselt enda, mitte teiste vara ja heaoluga," lisas ta.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077