Autor: Anu Jõgi • 26. september 2019

Pühaste Pruulikoda sai paari päevaga raha kokku

Foto: Fundwise
Pühaste Pruulikoda, kes alles teisipäeval teatas, et tahab Fundwise’i keskkonnas investoritelt vähemalt 150 000 eurot kaasata, sai enda seatud miinimumsumma praktiliselt päevaga kokku.

Tänahommikuse seisuga olid investorid Pühaste Pruulikojale andnud 173 600 eurot ehk 116% protsenti küsitud miinimumtasemest. Kaasatava summa ülempiiri on õllemeister seadnud poolele miljonile eurole.

Pühaste kavatseb investorite usaldatud raha kasutada purgiliini ostuks, separaator-tsentrifuugi ostuks ja alkoholivabade jookide tootmist võimaldavate seadmete ostuks. Rahastamiseesmärkide täitumise puhul alustame seadmete hankega kohe, teatab ettevõte investoritele Fundwise’i keskkonnas.

Pühaste lubab eduka kampaania korral soetatakse järgmised seadmed (kahanevas prioriteetide järjekorras):

Villimisliin purkidesse pakendamiseks – 152 100 eurot

Separaator-tsentrifuug – 99 890 eurot

Alkoholivabade jookide toomise seadmed – 248 500 eurot.

Seega on õlle purkidesse villimise liini raha pruulikojal juba koos.

Loe lisaks
Õllepruulija peab suu minu rahast puhtaks pühkima

Investor Toomas oma raha Pühaste Pruulikojale ei anna.

Investor Toomas selgitab: "Pühaste pruulikoda iseenesest on sümpaatne, kuid veidi toores kampaaniakirjeldus paneb mind seekord pidurit tõmbama. Kui vaid keegi võtaks Pühastes vaevaks selgitada, kuidas on ettevõte tänaseks hinnaks 5 miljoni eurot arvutatud, miks kali on uus õlu ja kui palju õlletootmise mahtu tegelikult on, siis võin ise investeerimise osas arvamust muuta. Seniks aga panen eurod ilusti rahakotti tagasi."

Käsitööõlletootja Õllenaut soovitud tähtajaks augusti lõpuks Fundwise'i platvormil oodatud summat kätte ei saanud, septembri esimesel nädalal sai aga miinimumsumma täis. Selleks ajaks oli Õllenaut kogunud 314 028 eurot, siht oli koguda 310 000–750 000 eurot.

Juuli lõpus lõppes Funderbeami platvormil ühisrahastuskampaania pruulikoja Tanker finantseerimiseks. Rahastuskampaania käigus sooviti investoritelt laienemiseks 250 000 eurot, kuid ettevõtmine osutus investorite silmis niivõrd populaarseks, et nüüd pakutakse Tankerile lausa 825 000 eurot.

Pühaste Pruulikoda OÜ

Toodab käsitööõlut Tartu linnas.

Ettevõtte väärtus on enne ühisrahastuse investeeringut 5 miljonit eurot.

2019. aasta oodatav käive 1 miljon eurot.

2018. aastal teenis 161 000 eurot kasumit.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077