Autor: Tööstusuudised.ee • 19. september 2019

Galerii! Põhjala, Adveni katlamaja ja Eesti Pandipakendi väljasõiduseminar

Seminaril osalejad Adveni biokatlamajas ettekannet kuulamas
Foto: Tööstusuudised.ee
13. septembril toimus väljasõiduseminar "Energiasäästlikud lahendused", mille raames külastati Põhjala Pruulikoda, Adveni Eesti Haabneeme biokatlamaja ja Eesti Pandipakendi päikeseelektrijaama. Uuri galeriist, mida vaatamas käidi.

Väljasõiduseminari raames külastati mugava bussiga päeva jooksul kokku kolme energiaobjekti.

Esimene külastus toimus Adven Eesti äsja valminud Haabneeme biokatlamajja, kus Adveni arenduse ja investeeringute valdkonna juht Priit Tiit ja energialahenduste ekspert Kevin Vaher rääkisid, milline on tänapäeva muretu ja kulutõhus energiatootmine ning kuidas töötab uus biokatlamaja.

Seejärel liiguti edasi Põhjala Pruulikotta, et tutvuda sealse energiasäästliku valgustuse ja pruulikoja tööga. Sellel teemal kõnelesid Lumineci partner Jarmo Võsa ja Põhjala Pruulikoja asutaja Enn Parel.

Kolmas objekt oli Eesti Pandipakend ja sealne värskelt valminud päikeseelektrijaam, mis aitab juba ka energiakuludelt kokku hoida. Päikesejaama tutvustas Pro Solari tegevjuht Aivar Rist.

Lisaks toimus ka kaks põnevat bussiettekannet - taastuvenergiast teadlase pilgu läbi rääkis TalTechi energiatehnoloogia instituudi professor Andres Siirde ning tõhusate kaugküttevõrkude toetamisest TalTechi inseneriteaduskonna energiatehnoloogia dotsent Eduard Latõšov.

Seminari toetasid Adven Eesti, Luminec ja Pro Solar.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077