Autor: Tööstusuudised.ee • 11. september 2019

Mikrotorude tootja Höhle avas uue tehase

Höhle uus tehas
Foto: Höhle OÜ
Eesti plastist mikrotorude valmistamise ettevõte Höhle OÜ avas täna Raplamaal Lõiuse külas oma uue tehase. Tehase rajamise koguinvesteering oli üle 4 miljoni euro.

Tehas toodab üle 200 km mikrotorusid ööpäevas, mis lähevad nii koduturule kui 12 Euroopa riiki, teatas ettevõte.

Aastakümneid tühjana seisnud sigalahoonetes on pärast rekonstrueerimist enam kui 6700 m2 kaasaegset tootmispinda ning 1,5 hektarit asfalteeritud laoplatse, mis pakub tehasele laialdasi arenguvõimalusi. Uue nimega Torupõllu kinnistul kerkinud tehasehoonete arhitektuurse lahenduse autor on Kristiina Hussar, projekteeris ja ehitas Mapri Ehitus OÜ, laoplatsid ja teed rajas Tallinna Teede AS.

Höhle tehases käib tootmine ööpäevaringselt. Suurim mikrotorude tarbija Eestis on Lairiba Arenduse Sihtasutuse projekt EstWin, klientideks on ka Telia, Elisa, Elektrilevi ja teised Eestisse kiiret Internetti rajavad ettevõtted.

Praegu annab Höhle tööd 15 kohalikule elanikule, pärast kavandatud laienduste elluviimist töötajate arv kahekordistub. Höhle müügikäive on kolme aastaga kasvanud enam kui kolme miljoni euroni, käesoleval aastal ületab käibeootus neli miljonit eurot, millest enam kui kaks kolmandikku läheb ekspordiks. Suuremate eksportriikide seas on Norra, Rootsi, Soome, Taani aga ka Saksamaa, Kreeka, Hispaania.

„Praktiliselt kõik meie töötajad on kohalikud inimesed,” ütleb ettevõtte tegevjuht Toomas Koobas. „Seepärast on ka meie motoks – Ajame kohalike meestega rahvusvahelist asja.”

„Mikrotorude turul on perspektiivi nii Eestis kui raja taga,” sõnab ringmajanduskontserni Net Systems Group juhatuse liige Tõnis Kaasik. „Edaspidises tegevuses näeme arengu- ja koostöövõimalusi kontserni teiste ettevõtetega.”

Höhle OÜ on 2016. aastal asutatud fiiberoptiliste kaablite ehk valguskaablite paigaldamiseks vajalikke mikrotorusid valmistav ettevõte. Tegevust alustati kolm aastat tagasi Jaluse külas Juuru vallas Raplamaal. Vana tehasehoone jäi aga kitsaks ning aastaga rajati eelmisest asukohast mitte kaugele Lõiuse külla uus tehas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077