Autor: Tööstusuudised.ee • 6. september 2019

Priit Raid: õppisin mehhatroonikat, sest nägin, kui edukad on mehhatroonikainsenerid

HOOB OÜ juht Priit Raid
Foto: Tööstusuudised.ee
Esmaspäeval, 9. septembril on Äripäeva raadio eetris järjekordne saade "Tööstusuudised eetris", kus sel korral on külas HOOB OÜ omanik, juht ja insener Priit Raid.

Äsja Eesti Masinatööstuse Liiduga liitunud erinevaid tootmisseadmeid arendav ja valmistav HOOB OÜ omanik ja juht Priit Raid ütleb saates "Tööstusuudised eetris", et läks omal ajal mehhatroonikat õppima, sest nägi, kui edukad on mehhatroonikainsenerid. "Ma nägin, kui edukad on mehhatroonikainsenerid arendusmeeskondades - näiteks idufirmades. Need on need inimesed, kes suudavad mehaanika, elektroonika ja tarkvara kokku panna ning teha toote funktsionaalseks," selgitab Raid.

"Mehhatroonika valdkond kahjuks ei ole Eestis populaarne. Minu soovitus oleks see, et riik suudaks oma poliitikaga huvitavaks teha need valdkonnad, mis teevad kõige suuremat lisandväärtust," sõnab ta.

Veel ütleb Priit Raid saates, et on saanud ka rakendushariduse Saksamaalt, kus õppis ühe aasta rakenduskõrgkoolis tootmise automatiseerimist. "Saksamaal on kutseõpe väga au sees. Inimesel on uhke öelda, et ta on mingi ala spetsialist," ütleb Raid. Ta lisab, et kutseharidust aitavad Saksamaal populariseerida mitmed telesaated, kus näidatakse tehaste tööd. Samasugust lähenemist võiks ühe lahendusena kasutada ka Eestis.

Saadet "Tööstusuudised eetris" saab kuulata 9. septembril kell 13.00 Äripäeva raadios sagedusel 92,4 MHz. Saatejuht on Harro Puusild.

Saadet "Tööstusuudised eetris" toetavad Radius Machining ja Hansavest.

Kõiki saateid on võimalik järele kuulata Äripäeva uues podcastide keskkonnas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077