Autor: Tööstusuudised.ee • 29. august 2019

Võru mööblitootja Wermo on parim regionaalne praktikakoht

Wermo tegevjuht Tiit Kolk ja haridusminister Mailis Reps
Foto: Andres Treial
Eesti parim regionaalne praktikakoht on Võru mööblitööstusettevõte AS Wermo, kes on piirkonnas hinnatud praktikabaasiks juba juba kümneid aastaid.

ASi Wermo esitas konkursile Võrumaa Kutsehariduskeskus, kes tõi esile, et ettevõte suhtub praktikasse väga põhjalikult. Praktikantidega viiakse läbi põhjalik vestlus, et saada nende arenguvajaduste ja praktika eesmärkide kohta võimalikult palju infot. Wermo saadab oma töötajaid praktikajuhendajate koolitustele, toimub ettevõttesisene juhendajate nõustamine ja tagasiside andmine. Samuti käivad ettevõtte töötajad praktikutena kutsekoolis õpilastele mööblitootmist tutvustamas.

AS Wermo tegevjuhi Tiit Kolki sõnul on Wermo kogu 72 aasta pikkuse tegutsemise jooksul olnud tähtsaim praktikabaas Võrumaa kutseõppuritele. „Meie esmatasandi- ja keskastmejuhid on enamasti õppinud Võrumaa Kutsehariduskeskuses või endises Võru Tööstustehnikumis ja teavad oma kogemusest, kui vajalik on praktika. Seepärast proovime vastu võtta võimalikult palju praktikante – kuskil peavad nad ju harjutama,“ ütles Kolk. „Lisaks on meil tänavu olnud praktikante ka Soomest ja Lätist. Meie arvates on kõik praktikandid väga tublid ja järelkasvu lootust meil on.“

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps tänas ja tunnustas Wermot täna hommikul ettevõttes auhinda üle andes. „Heal tasemel kutse- ja kõrghariduse andmine oleks mõeldamatu ilma praktikata,“ ütles Reps. „Wermo on olnud pikka aega silmapaistev hariduse toetaja ja praktikakohtade pakkuja. Soovin teile jaksu ja järjekindlust, et annaksite teistele ettevõtetele head eeskuju ka edaspidi.“

Eesti Tööandjate Keskliidu haridusnõunik Anneli Entson lisas, et mõjukaima ettevõtlusorganisatsioonina väärtustab keskliit praktilist õpet. „Eestis on väga vaja häid spetsialiste ja oskustöölisi. Kuid selleks, et kutse- ja kõrgkoolidest saaksid noored just selliseid oskusi, nagu tööturul vaja, on suur roll ka tööandjatel,“ ütles Entson. „Praktikabaasiks olemine annab tööandjale küll võimaluse leida töötajaid endale, kuid samas aitab ta nõnda kogu sektorit. AS Wermo regionaalne mõju praktikakohana on väga suur ja ta on eeskujuks teistele sektori ettevõtetele.“

Eesti Tööandjate Keskliit koostöös Innove ja Haridus-Teadusministeeriumiga tunnustab parimaid praktikakohti neljandat aastat. Projekti toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077