Autor: Äripäev • 2. august 2019

Suured õlletootjad naudivad aktsiisilangetuse mõju

Õlu Eesti poes.
Autor: Raul_Mee
Õlletootjate liit teatas, et nende müük kasvas pärast aktsiisilangetust Eesti põhjapiiril aastaga üle kahe korra, lõunapoolses piirkonnas suurt muutust pole.

Õlletootjate liitu kuuluvad A. Le Coq, Saku Õlletehas ja Viru Õlu.

2019. juulikuu müüginumbrid näitavad, et müük põhjapiiril on kasvanud võrreldes möödunud aastaga 120% ehk 2,2 korda. Kogu Eestisse (sisemaa kauplused pluss põhjapiir) müüdi ligi 45% rohkem õlut kui möödunud aasta juulis ning siidri ja muu lahja alkoholi müük kasvas 37%. Sellest omakorda saab järeldada, et Läti piirile lähemal erilist muutust pole.

Müügitulemustest nähtub, et 2019. aasta juulis müüsid Õlleliidu liikmed Eestisse ligi 10 miljonit liitrit õlut. Eelmise aasta juulis müüdi 6,9 miljonit liitrit õlut. Kui siidrit ja long-drink’e müüdi eelmises juulis 1,9 miljonit liitrit, siis tänavu on see number 2,6 miljonit liitrit

"Eestis kasvava müügi pealt ei saa teha järeldust, et eestlased on alkoholi rohkem tarbima hakanud. Väga suur mõju põhjapiirilt on ning suur mõju ka erinevatest piirkondadest Eestis, kus hinnalangetus on kaotanud rahalise motivatsiooni tuua tooteid sisse Läti piirilt," rahustas Õlletootjate Liidu tegevjuht Peeter Võrk.

Õlleliidu liikmete käibe osakaal Eesti turul on üle 90%.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077