Autor: Äripäev • 22. juuli 2019

Töösturid tundsid kerget kallinemist

Tööstuses oli tervikuna tunda kerget kallinemist nii kuises kui ka aastases arvestuses.
Foto: Liis Treimann
Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli juunis võrreldes maiga 0,1% ja võrreldes eelmise aasta juuniga 0,5%, teatas statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas juunis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hinnatõus elektroonikaseadmete ja elektrienergia tootmises, samuti hinnalangus puidutöötlemises ja puittoodete tootmises.

Eelmise aasta juuniga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus toiduainete tootmises ja mäetööstuses. Lisaks hinnalangus elektri- ja soojusenergiaga varustamises ning elektroonikaseadmete tootmises.

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus tegevusala järgi

Tegevusala
Mai 2019 – juuni 2019, %
Juuni 2018 – juuni 2019, %
Kokku0,10,5
Töötlev tööstus0,00,3
Mäetööstus0,57,5
Elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamine1,4-5,4
Veevarustus; kanalisatsioon, jäätme- ja saastekäitlus0,00,0

Ekspordihinnaindeks langes juunis võrreldes maiga 0,7% ja võrreldes eelmise aasta juuniga 0,1%. Eelmise kuuga võrreldes langes keskmisest enam naftasaaduste, toormetsa ja mööbli hind, samal ajal tõusis elektrienergia, elektroonika- ja keemiatoodete hind.

Impordihinnaindeks langes juunis võrreldes maiga 0,3% ja võrreldes eelmise aasta juuniga 0,2%. Eelmise kuuga võrreldes langes keskmisest enam naftatoodete, nahast toodete ja jalatsite ning paberi ja pabertoodete hind, samal ajal tõusis elektrienergia, elektriseadmete ja ehitusmaterjalide hind.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077