Autor: Põllumajandus.ee • 27. juuni 2019

Soorm ja Tuvi pääsesid karmidest süüdistustest

Põhja ringkonnaprokuratuur lõpetas HKScani eksjuhtide Teet Soormi ja Mati Tuvi suhtes kriminaalmenetluse.
Ekseko seafarm Viljandimaal kuulub HKScanile ja on omanäoliseim Baltikumis oma kuue korrusega.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Prokuratuurist öeldi, et HKScani ja Rakvere Farmide kuriteoteadete peale alustatud kriminaalasi lõpetati, kuna kontrollimisel ilmnes, et kuriteoteates esitatud informatsioon ei leidnud kinnitust.

Kuriteoteates esitatud info järgi oli alust kahtlustada Teet Soormi ning Mati Tuvi enam kui miljoni euro omastamises. Kriminaalmenetluse käigus leidis aga kinnitust, et tegemist oli HKScani juhtide ning Teet Soormi ja Mati Tuvi vahel sõlmitud boonuslepingutega, millest teadis ettevõttes väga väike ring inimesi kontserni tolleaegsest tippjuhtkonnast.

Soorm ja Tuvi peeti kinni 2017. aasta novembri lõpus. Toona saatis sündmust suur meediakära. Küsimusele, kas arvestades tulemust ei lähenenud prokuratuur toona asjale liigselt kiirustades, vastas kriminaalmenetlust juhtinud eriasjade prokurör Martin Tuulik, et prokuratuur ja uurimisasutus toimetasid vastavalt seadusele ning tegutsesid proportsionaalselt.

"Kui prokuratuurile laekusid kannatanutelt kuriteoteated, milles oli edastatud piisavalt detailselt infot võimalike erinevate peitkuritegude kohta, siis vastavalt kehtivale legaliteediprintsiibile on kriminaalmenetluse alustamine kuriteo tunnuste ilmnemisel kohustuslik ning esitatud kahtlustusi tuleb kontrollida," selgitas ta.

Loe täismahus artiklit Äripäeva veebist.

Toostusuudised.ee toetajad:
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077