Autor: Tööstusuudised.ee • 19. juuni 2019

Eesti elektroonikatööstuse 6 suurtegijat astusid liitu

Eesti Elektroonikatööstuse Liiduga liitusid valdkonna kuus suurtegeijat.
Eesti Elektroonikatööstuse Liidu juht Arno Kolk.
Foto: Eesti Elektroonikatööstuse Liit

Eesti elektroonikatööstuse tipptegijaid koondava võrgustikuga liitusid tehnoloogiaettevõtted Cleveron ja Superhands, insenerbürood Tehnolabor ja Hoob, rahvusvaheline elektrimaterjalide hulgimüüja ESD-Center OÜ ja elektroonika tootmiskorraldust õpetav Tallinna Tehnikakõrgkool, teatas liit.

Eesti Elektroonikatööstuse Liidu juht Arno Kolk tõdes, et nii valdkonna kogenud tipptegijate kui ka alles alustanud, aga kiire edulennuga start-up’ide liitumine elektroonikatöösturitega on liidu arengus oluliseks sammuks.

“Kuna meie liidu eesmärgiks on toetada nii elektroonikavaldkonnas alles alustavaid ettevõtteid kui ka aidata loodud võrgustiku abil ekspordis edasi meie suuri tegijaid, on tipptegijate lisandumine liikmete ridadesse suureks tunnustuseks ja võimaluseks meie kompetentsid järgmisele tasemele viia,” märkis Kolk. Tema sõnul kuulub nüüdsest koos uute tulijatega liitu 65 kodumaist elektroonikatööstuse tegijat.

Üheks värskelt liitu astunud tipptegijaks on Viljandis pakiroboteid tootev tehnoloogiaettevõte Cleveron, mille juhi Arno Küti sõnul otsustas ettevõte liituda valdkonna teiste tegijatega alles nüüd.

“Cleveron on seda meelt, et Eesti päritolu ei sega ühelgi ettevõttel välisturgudele jõudmast, kuid ühiselt toimetades jõuab kiiremini kaugemale. Oma valdkonna edumeelsete ettevõtete ühendused, just nagu Eesti Elektroonikatööstuse Liit, on väga hea koht, kus vahendada kontakte, jagada kogemusi ja põrgatada ideid. Eesti elektroonikatööstus on maailmatasemel ja seetõttu on ka Elektroonikatööstuse Liit hea platvorm ettevõtete omavahelise koostöö arendamiseks,” selgitas Kütt elektroonikatööstuse liitu astumise põhjuseid.

Lisaks Cleveronile liitus elektroonikatöösturitega ka Eesti tõusev tehnoloogiaettevõte Superhands, mis toodab monitooringseadmeid SuperSpot, mis päästavad miljoneid RMK istikuid. Nimelt kaitseb Virumaalt alguse saanud ettevõtte lahendus istikuid öökülmade eest, mõõtes pidevalt istikute juures olevat õhutemperatuuri ja teavitades riigimetsa majandamise keskuse töötajaid reaalajas istikute juures olevast temperatuurist.

Samuti liitusid elektroonikatööstuse tegijatega inseneribürood Tehnolabor ja Hoob, kellest esimene tegeleb telemaatika, aga ka lennukitööstusega ja teeb koostööd suurtegijatega nagu Airbus, teine aga projekteerib ja valmistab tootmise automatiseerimist ning tootmisseadmeid. Viiendaks liitujaks on Rootsi tuntud elektroonikatööstuse seadmete ja materjalide hulgimüüja ESD-Center esindusettevõte Eestis ja kuuendaks Tallinna Tehnikakõrgkool, mis koolitab välja tulevasi elektroonikatööstuse tootmiskorraldajaid.

Lisaks värsketele liikmetele kuulub Eesti Elektroonikatööstuse Liidu 65 liikme hulka juba praegu mitmeid varem liitunud tipptegijaid, sh rahvusvaheline elektroonikakomponentide edasimüüja Arrow Electronics Estonia, maailma juhtiv sidevõrguseadmete tootja Ericsson Eesti, superkondensaatorite ja energiasalvestussüsteemide tootja ja arendaja Skeleton Technologies, prantslaste rahvusvaheline kontsern ja Eestis äsja 500 inimesele tehase avanud Eolane jt.

Uute tipptegijatega liikmete ridasid täiendanud Eesti Elektroonikatööstuse Liit on kaasaegselt nutikas rahvusvaheline võrgustik nii kogenud kodumaiste elektroonikatootjate, alustavate start-upide kui ka rahvusvaheliste elektroonikatootjate jaoks. Liit seob omavahel Eesti erinevaid tööstusalasid ja aitab luua innovatsiooni Eesti elektroonikatööstuses tuleviku elustiili lahenduste loomiseks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077