Autor: Kristjan Pruul • 28. mai 2019

Rootslased said loa trafotööstuse ostuks

Trafotek läheb edasi AQ grupi valdusse
Autor: Betotrade
Eesti metallitööstuse AQ Lasertool Rootsi emafirma võib edasi minna suurostuga, mille tulemusel omandatakse ka Eesti suur elektriseadmete tootja Trafotek.

Täpsemalt ostab Stockholmi börsil noteeritud ja 500 miljonilise aastakäibega AQ Group Soomes ühe valdusfirma, millele kuulub omakorda elektriseadmete kontsern Trafotek Oy tütarfirmadega Eestis, Hiinas, Brasiilias ja USAs. Ostuhind on 28 miljonit eurot.

Esmaspäeval andis Eesti konkurentsiamet tehingule rohelise tule, sest koondumise osaliste turuosa elektrimootorite, -generaatorite ja trafode tootmises on Eestis ligikaudu 12,4 protsenti. "Konkurentsiamet on seisukohal, et koondumise tulemusena ei muutu kaubaturu struktuur sellisel viisil, mis kahjustaks oluliselt konkurentsi. Samuti ei tekita ega tugevda käesolev koondumine turgu valitsevat seisundit," märgitakse otsuses.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077