Autor: Pille Ivask • 23. jaanuar 2019

Eesti tootja jäi Soome miljardiprojektiga jänni

Tuul ulub ja lund sajab sisse: Windoor on ette võtnud suure töö, osaledes Soomes Tripla megaprojektis. Ettevõte peaks klaasfassaadiga katma Soome aegade suurima kaubanduskeskuse ning ühe büroohoone. Viimasega ollakse aga graafikust kaks kuud maas.
Foto: Erakogu
Klaasfassaadide tootjal Windooril on probleeme Soome hiiglasliku ehitusprojekti ühe hoone fassaadi ehitamisel graafikus püsimisega, mis tähendab, et ka teiste ettevõtete tööd viibivad.

Tegu on Helsingi Pasila linnaossa tuleva Tripla hiigelprojektiga, kuhu mahuvad Soome aegade suurim kaubanduskeskus Mall of Tripla, parkimismaja, ühistranspordipeatused, korterid, hotellid ning büroopinnad. Tripla kogu projekt peaks maksma minema miljard eurot ning selle suurus on 183 000 ruutmeetrit. Võrdluseks: Tallinna Rotermanni kvartali hoonete kogupindala on üle 50 000 ruutmeetri. Tripla arenduse ja ehituse eest vastutab ehituskontsern YIT.

Töö ei valmi

Selgub, et miljard eurot maksvast megaprojektist saavad osa ka Eesti ettevõtted, teiste seas ehitistele klaasfassaade tootev Windoor. Ettevõtte juht Mailis Lintlom ütles, et Windoori ülesanne on katta klaasiga kaubanduskeskuse Mall of Tripla ning hotellide ja ühe büroohoone fassaad. Töö maht on üle 12 000 ruutmeetri. Projekti maksumus on umbes 8 miljonit eurot.

Kui esialgu näib, et tegu on suure edulooga, on asjad keerulisemad. Äripäeva teada on Windoor töögraafikust oluliselt maha jäänud.

Loe pikemalt Äripäevast.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077