Autor: Tööstusuudised.ee • 14. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstusuudised eetris: tööstus liigub õiges suunas

Masinaehitusettevõtte Fors MW tootmisjuht Gary Kaljuvee ja juhatuse liige Ahti Talts.
Foto: Harro Puusild
Alanud aasta esimeses "Tööstusuudised eetris" saates on külas masinaehitusettevõtte Fors MW juhatuse liige Ahti Talts ja tootmisjuht Gary Kaljuvee. Saade on eetris täna kell 13.00 Äripäeva raadios sagedusel 92,4 Mhz.

Saates tuleb paljude teiste teemade seas juttu ka Eesti tööstuse üldisest olukorrast. Fors MW juhi Ahti Taltsi sõnul tunneb ta hetkel, et tööstus liigub õiges suunas. "Just nüüd, ma ütleksin 2018. aastal ja võib-olla alates 2017. aasta algusest ma tunnen, et Eesti tööstus liigub õiges suunas. On hakatud kuulama, mida tootmisettevõtted räägivad. Meil on puudu erinevat tööjõudu, oskustöölisi. Meil on teatud kooliprojekti ja -programmid, mida varem ei olnud - tundub, et nüüd hakkab esmakordselt sealtpoolt midagi tulema. See toetab nii digitaliseerimist, robotiseerimist, efektiivsuse tõusu jne," räägib Ahti Talts saates.

"Kindlasti digitaliseerimine tööstuses peab saavutama uue taseme, kus on ka teise taseme oskusteavet vaja kaasata. See manuaalne töötegemine meid enam kaua ei tooda," lisab Gary Kaljuvee.

"Tööstusuudised eetris" täna kell 13.00 Äripäeva raadios sagedusel 92,4 MHz.

Saadet juhib Tööstusuudised.ee juht Harro Puusild.

Saadet "Tööstusuudised eetris" toetab Radius Machining.

Kõiki saateid saate järele kuulata SIIT.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077