Anu Lill • 8 jaanuar 2019

Saksamaa tööstusšokk tõstab majanduslanguse tõenäosust

Saksamaa tööstustegevuse järsk langus eelmise aasta lõpus tõstis ohtu, et Euroopa suurim majandus libiseb majanduslangusesse, vahendab Bloomberg.

Saksamaa teras.  Foto: DAVID HECKER

Tööstustootmine langes novembris oktoobriga võrreldes 1,9 protsenti ja see oli finantskriisi lõpust alates kõige viletsam tulemus. Kuigi andmed võivad olla volatiilsed, tuleneb järsk langus tehasetellimuste eeldatud mahu ulatuslikumast vähenemisest. Investoreid ja majandusteadlasi on see pannud muretsema globaalse majanduskasvu raugemise pärast.

Kuni eelmise kuu lõpuni rõhutas Saksamaa keskpank oma ootusi tagasilöögile, väites, et tegemist on ajutise väljakutsega. Pärast seda, kui riik näitas eelmise aasta kolmandas kvartalis sisemajanduse kogutoodangu vähenemist, tähendab tööstustegevuse langus, et majandus võib veelgi rohkem kokku tõmbuda.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Hedi Meigas
Hedi MeigasSündmusedTel: 5384 5159
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077