Autor: Anu Jõgi • 7. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oodi andis Windoorile tööd

Klaasfassaadide tootja Windoor andis teada, et täna pidulikult avatud Helsingi keskraamatukogu Oodi hoone klaasfassaad on nende selle aasta suurprojekt.
Lund ja härmatist jäljendava valge digiprindiga klaasfassaad.
Foto: Windoor

4500ruutmeetrise mahuga klaasfaassaad läks maksma üle 4 miljoni euro, ütles Windoori omanik ja juhataja Mailis Lintlom.

Lintlomi sõnul kestis kokku 98 miljonit eurot maksnud Helsingi keskraamatukogu Oodi projekteerimis- ja ehitusfaas kaks aastat. “Tegu on kindlasti kohe Soome viimase aja ehitustest keerulisima konstruktsiooniga,“ märkis ta.

Eelmisel aastal oli Windoori käive 4,6 miljonit eurot ja ettevõte oli ligi 72 000 euroga kasumis. Aasta varem oli käive 4,2 miljonit eurot ja kahjum 2,5 miljonit eurot.

„Kuna hinnatase Eestis ei võimaldanud müüa projekte kasumlikult, suunas ettevõte oma müügifookuse Eestist välja,“ kirjutas Windoor eelmise aasta aruandes, prognoosides selleks aastaks käibe ja kasumlikkuse kasvu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077