"Tööstusuudised eetris" esmaspäeval: täiskasvanu kommentaar võib tappa noores huvi inseneeria vastu

Lauri Soosaar ja Anneli Ramjalg
Lauri Soosaar ja Anneli Ramjalg

Esmaspäeval, 3. detsembril on Äripäeva raadio eetris järjekordne "Tööstusuudised eetris", kus on juttu noortest ja inseneeriast. Teemat on stuudios kommenteerimas Tallinna Tehnikakõrgkooli lektor ja ehitusinsener Anneli Ramjalg ning Merkuuri projektijuht Lauri Soosaar.

Saates on juttu noortest ja inseneeriast. Teiste teemade seas selgub, et täiskasvanud peaksid noortega suheldes olema väga ettevaatlikud. 

"Vanemad ja õpetajad peaksid olema väga ettevaatlikud sellega, mis nad [lapsele] ütlevad - oluline on sõnum ja kuidas see sõnum edasi antakse. Kui see riivab lapse või noore tunnetatud, või öeldakse, et meil ei ole ühtegi inseneri suguvõsas ja kuidas sinust nüüd saab?" tõi Anneli Ramjalg näite sellest, mida tuleks vältida.

Ka Merkuuri projektijuht Lauri Soosaar nõustus ja lisas, et huvi erinevate asjade vastu aitavad noortes kustutada ka sõnumid, et ära tee, sa ei saa hakkama. "Nii nagu ei antagi noortele võimalust proovida midagi teha. Seda võib tulla nii lastevanemate kui õpetajate poolt. Suured ei mõtle tihti, mida nad ütlevad, ja nii võivad nad noores huvid maha tõmmata." 

"Tööstusuudised eetris" järjekordne saade on eetris esmaspäeval, 3. detsembril kell 13.00 Äripäeva raadios sagedusel 92,4 MHz.

Saadet juhib Tööstusuudised.ee juht Harro Puusild.

Saadet "Tööstusuudised eetris" toetab Radius Machining.

Kõiki saateid saate järele kuulata SIIN.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara