Autor: Tööstusuudised.ee • 23. november 2018

Jaekett aitab Eesti tootjad Soome turule

Eestis tegutseb kümneid ettevõtjaid, kellel on võimalus Prisma kaudu siseneda Soome turule nii oma brändidega kui alltöövõtjana.
Prisma eile toiminud infopäev.
Foto: Kalev Lilleorg

Prisma emafirma S-Grupi erinevate valdkondade ostujuhid tutvustasid Eesti tootjatele korraldatud infopäeval, millised on nende võimalused Soome turu suurima jaemüüja abil oma äri arendada ning julgustasid seda sammu astuma, teatas Prisma.

S-Grupi värske ja sügavkülma kaupade ostudirektor Kim Strömsholmi sõnul on Eesti tootjad viimastel aastatel oma toodangu kvaliteeti Soomes tõestanud. „Mitmed Eesti tootebrändid on edukalt sisenenud Soome turule ning siin hästi vastu võetud,“ ütles Strömsholm, kelle sõnul on S-Grupp Eesti tootjatega koostööst väga huvitatud. Infopäeval tutvustas Strömsholm Eesti tootjatele S-Grupi kvaliteedinõuded ja pakutavaid võimalusi, sealhulgas ka täpsemaid ootusi tootekategooriate kaupa sortimendi laiendamiseks.

Prisma Peremarketid Eesti tegevdirektor Jussi Nummelin ütles, et Eesti tootjate ambitsioon Soome laieneda on kasvamas ning sel teemal ollakse ettevõtetega pidevalt suhtluses.

„Meil on alati hea meel, kui mõni siinne ettevõtja oma toodetega ka Soome kauplustesse pääseb. Küll aga tuleb silmas pidada, et S-Grupi kvaliteedinõuded on karmid, mis tähendab, et meie sortimenti pääsemine on omaette kvaliteedimärk ning kindlus ka Soome tarbijale, et tegemist on hea tootega. See kehtib nii meie enda kui teiste brändide kohta,“ märkis Nummelin. Ta tõi välja, et lisaks kvaliteetsele tootele peab ettevõte olema valmis panustama ka turundusse ja tagama sujuva tarne, et oluliselt suuremat turgu teenindada.

AS Tere on aastaid S-Grupiga koostööd teinud juba aastaid. Ettevõtte juhatuse esimehe Katre Kõvaski sõnul on S-Grupi osa Tere ekspordis raske üle hinnata. „S-Grupi näol on tegu kahtlemata ühe olulisema partneriga meie Skandinaavia-suunalisel ekspordil. Tere poolt S-Grupile toodetavad kohupiimakreemid on leidnud Soome turul väga hea vastuvõtu ning loodame, et peatselt suudame oma tootevalikut veelgi laiendada,” sõnas Kõvask.

Eesti tuntuim toiduõli kaubamärk Olivia sihib ühe järgmise sammuna laienemist Soome turule, kus rapsiõli on toiduvalmistamisel aastakümneid olnud kõrgelt hinnatud. Olivia HoReCa ja jaetoodete müügijuht Mikk Johanson märkis, et sarnaselt eestlastele on soomlaste tarbimisharjumused ja teadlikkus toidurasvade osas võrdlemisi sarnased, mistõttu on Soome sihtturuna atraktiivne. „Olivia on Eestis armastatud ja hinnatud kaubamärk. Meie tarbijad on teadlikud ning mõistavad rapsiõli kasulikke omadusi. Kuna oleme juba alustanud kaubamärgi distributsiooniga Lätis, siis Soome on meie jaoks järgmine loogiline käik, sest sealne tarbija tunneb rapsiõli hästi ning juba teeme me selle jaoks esimesi samme,“ lausus Johanson. „Meie rapsiseemne töötlemistehas vastab kõrgetele rahvusvahelistele standarditele.”

S-Grupi infopäev toimus eile TalTech innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuses Mektory, infopäeval osales 70 Eesti tootmisettevõtet. Omapoolsed tervitussõnad ütles ka Eesti Toiduainetööstuse Liidu volikogu ja juhtkogu esimees Veljo Ipits.

Prisma Peremarket tegutseb Eestis alates aastast 2000. Ketil on Tallinnas, Tartus ja Narvas ühtekokku kaheksa kauplust, mis pakuvad tööd ca 800 inimesele. Prisma Peremarket kuulub kaubanduskontserni S-Grupp, mis tegutseb Soome, Eesti ja Venemaa turgudel ning kus töötab kokku üle 41 000 inimese. Prisma on kõige laiema valiku ja ühe soodsaima ostukorviga poekett Eestis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077