• 31.10.18, 09:21
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Tööstustoodangu maht kasvas

Tööstusettevõtted tootsid 2018. aasta septembris 2% rohkem toodangut kui eelmise aasta septembris, teatas statistikaamet. Toodang suurenes töötlevas tööstuses ja energeetikas, kuid vähenes mäetööstuses.
Tööstustoodangu maht kasvas.
  • Tööstustoodangu maht kasvas. Foto: Tööstusuudised.ee
Töötlevas tööstuses toodeti septembris 2% rohkem toodangut kui 2017. aasta samal kuul. Enam kui pooled tööstusharud ületasid septembris eelmise aasta sama kuu mahu. Toodangu mahu kasvu põhjustas eelkõige arvutite ja elektroonikaseadmete, toiduainete ning mööblitootmise suurenemine. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang puidutöötlemises ja metalltoodete tootmises. 
Välisturule müüdi septembris 67% kogu töötleva tööstuse toodangust. Korrigeerimata andmetel suurenes toodangu müük võrreldes 2017. aasta septembriga koduturule 5%, eksport jäi samale tasemele.
Sesoonselt korrigeeritud andmete alusel toodeti 2018. aasta septembris võrreldes augustiga tööstuses kokku 1% vähem toodangut. Töötleva tööstuse toodang vähenes samuti eelmise kuuga võrreldes 1%.
2017. aasta septembriga võrreldes suurenes elektritootmine 1%.

Seotud lood

Arvamused
  • 31.10.18, 12:08
Tööstusettevõtete kasvu väljavaated on viletsamaks muutunud
Ühest küljest on tootmise väljavaated eesolevatel kuudel jätkuvalt tugevad, kuid hinnang uute tellimuste, sealhulgas eksporditellimuste kohta, ei ole enam kaugeltki nii positiivne, kui veel poolteist aastat tagasi, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
  • ST
Sisuturundus
  • 09.10.24, 15:36
Better World – RS veebipoe keskkonnasäästlikud valikud
Me kõik tahame anda oma panuse keskkonna heaks, kuid seda pole alati lihtne teha. Ühe suurema elektroonika ja tööriistade edasimüüja, RS’i Better World tootevalik on aga mõeldud just selleks, et oleks kergem teha keskkonnasõbralikke ja usaldusväärseid otsuseid, mis on paremad inimestele, planeedile ja teie ettevõttele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele